PříbramDnes.cz
PříbramDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Příbramský deník - zprávy

Z regionu

Příbramský deník - zprávy Zdroj: Příbramský deník - zprávy |

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Nové meteostanice usnadní údržbu silnic II. a III. třídy také na Příbramsku

1. 5. 2024 | Středočeskou silniční síť by měly v následujících čtyřech letech doplnit desítky meteostanic. Krajští radní schválili výběr firmy, která zajistí dodávku a servis.

Zápisy do příbramských školek se uskuteční ve čtvrtek. Nezapomeňte na dokumenty

30. 4. 2024 | Zápisy do všech příbramských mateřských škol pro školní rok 2024/2025 se uskuteční v jednom termínu  ve čtvrtek 2. května. Termín zápisu je platný pro všechny, tedy i pro děti s dočasnou ochranou.

Podívejte se: Estrádním sálem Divadla Antonína Dvořáka svištěly šipky

30. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Estrádní sál Divadla Antonína Dvořáka přivítal 27. a 28. dubna republikový šampionát v klasických šipkách. Šipkaři a šipkařky všech věkových kategorií se utkali o tituly mistra ČR v individuálních soutěžích i párových. Vrcholem celého víkendu byly pódiové zápasy v kategoriích mužů a žen, které se odehrály v sobotu večer.

Projekt Českého rybářského svazu na obnovu pstruží populace opět podpoří kraj

29. 4. 2024 | Středočeský kraj letos už potřetí podpoří částkou 150 000 korun projekt Českého rybářského svazu na záchranu populace pstruha obecného. Rozhodli o tom krajští radní.

Dobříš investuje do zelené energie: využita byla střecha sportovní haly i ČOV

27. 4. 2024 | /FOTO/ Město Dobříš pokračuje v realizaci svého závazku snížit závislost na centrálně dodávaných zdrojích energií a snížit uhlíkovou stopu. Na budovy města proto instaluje střešní i pozemní fotovoltaické elektrárny. Panely se tak objevily na střeše sportovní haly a také v areálu čistírny odpadních vod. 

Příbramští hasiči byli v soutěži ve vyprošťování lidí z havarovaných aut čtvrtí

26. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Tým hasičů z příbramského územního odboru dosáhl v letošní krajské soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod čtvrtého místa. V silné konkurenci dvanácti týmů mu medaile utekla o pár desítek bodů.

Příbramsko se může těšit na oteplení. Na čarodějnice bude až třiadvacet stupňů

26. 4. 2024 | Chladné noci s teplotami pod nulou a ranní škrábání námrazy z aut jsou zřejmě už za námi. Poslední dubnová sobota má být na Příbramsku nadějná, s nedělí mají stoupnout teploty až na dvacet stupňů. A na čarodějnice už bude skoro léto, na teploměrech nás překvapí až třiadvacet stupňů.

V Rožmitále pod Třemšínem by měli mít pacienti v příštím roce až čtyři zubaře

25. 4. 2024 | Rožmitál pod Třemšínem připravuje rekonstrukci části zdravotního střediska, kde má vzniknout stomatologické centrum. Ve městě by tak už v příštím roce mohli působit čtyři zubaři.

Podívejte se: Jinecké děti oslavily Den Země bojovkou a úklidem

23. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Den Země oslavili v Jincích po svém. Děti z mateřské a základní školy si prohlédly zdejší sběrný dvůr a pak vyrazily na bojovku, respektive stezku s úkoly, na jejímž konci čekala odměna. Prohlédněte si naše videa a bohatou fotogalerii. 

Zamkněte kočky na noc doma. Rožmitálské tulačky čeká odchyt a kastrace

23. 4. 2024 | „Nepouštějte kočky v noci ven,“ vyzývá rožmitálská radnice chovatele ve městě, kde v lokalitách v Oboře a na Sídlišti proběhnou ve dvou jarních dnech odchyty a následné kastrace toulavých koček. Volně žijící kočky jsou v Rožmitále pod Třemšínem opět silně přemnožené. A s dalšími vrhy nechtěných koťat by se to ještě stupňovalo.

Fotokvíz: Poznáte obec na Příbramsku?

21. 4. 2024 | Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Příbram podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Zmije v kuchyni. Ze zdi rekonstruovaného domu museli hada odstranit hasiči

20. 4. 2024 | V kuchyni domu v Rožmitále pod Třemšínem, který prochází rekonstrukcí, se zabydlela zmije. Jedovatého plaza odchytili hasiči. Při zásahu museli ubourat kousek zdi.

Školáci vyrazili do Domu přírody Českého krasu. Líbil se jim kvíz a prolézačka

19. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Do nedávno slavnostně otevřeného Domu přírody Českého krasu a do Koněpruských jeskyní se vypravili žáci 4.A a 4.B ZŠ pod Svatou Horou v Příbrami.

A zase budeme škrábat auta. S víkendem čekají Příbramsko ranní mrazíky

19. 4. 2024 | Naděje na časné a kouzelné jaro jsou pryč. Víkend bude na Příbramsku studený. Nad ránem pod nulou, přes den nejvýš kolem čtyř až šesti stupňů.

Stovky dětí a studentů pomáhaly s obnovou jedinečných Svatohorských sadů

18. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Členové spolku Svatohorské sady se pustili do obnovy sadů v okolí Svaté Hory v Příbrami a v této činnosti je podporuje řada dobrovolníků, město i soukromé společnosti. Cílem práce spolku není pouze obnova sadů, ale také edukační činnost, proto jeho členové navazují spolupráci se školami.

Speed Marathon je tu. Víme, kde bude v pátek policie měřit na Příbramsku

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Příbramsku a jako obvykle dali předem vědět, kde hlídky budou. S výběrem rizikových úseků, kde budou hlídky měřit rychlost automobilů, tak pomohla i veřejnost. Lidé hlasovali během března.

Dým nad Barborou: v unikátní huti bude zapálen milíř na dřevěné uhlí

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Poslední dubnovou neděli bude v areálu hutě Barbora v Jincích založen a zapálen milíř. O týden později se tam návštěvníci při rozhrabu milíře budou moci přesvědčit, že dřevěné uhlí lze i dnes vyrobit stejně jako v dávné minulosti. Zároveň huť nabídne komentované prohlídky.

Na okruhu kolem Příbrami na sebe po dobu výluky navazují dvě autobusové linky

15. 4. 2024 | Dvě linky Pražské integrované dopravy na Příbramsku, 504 a 512, od dneška změnily trasu. Ale jen dočasně, po dobu prací na silnici mezi Lhotou a Obecnicí.

Na silnice na Příbramsku vyrazili sedmnáctiletí řidiči. Bez mentora jezdit nesmí

15. 4. 2024 | /VIDEO/ Do autoškoly s cílem udělat si papíry na auto už v patnácti a půl? Od začátku letošního roku to zákon dovoluje, za volant ve skutečném provozu může však teenager až v sedmnácti letech. A ve voze pak po celý následující rok nesmí být sám.



Zpravodajství PříbramDnes.cz

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové či modernizované vlaky. Nové smlouvy by měly začít platit od prosince 2029. Největší kontrakt ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

AOPK: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území - přírodní památka Licitanta. Tato menší, svažitá a silně podmáčen ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...



Středa 1.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes