PříbramDnes.cz
PříbramDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Příbramský deník - zprávy

Z regionu

Příbramský deník - zprávy Zdroj: Příbramský deník - zprávy |

Speed Marathon je tu. Víme, kde bude v pátek policie měřit na Příbramsku

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Příbramsku a jako obvykle dali předem vědět, kde hlídky budou. S výběrem rizikových úseků, kde budou hlídky měřit rychlost automobilů, tak pomohla i veřejnost. Lidé hlasovali během března.

Dým nad Barborou: v unikátní huti bude zapálen milíř na dřevěné uhlí

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Poslední dubnovou neděli bude v areálu hutě Barbora v Jincích založen a zapálen milíř. O týden později se tam návštěvníci při rozhrabu milíře budou moci přesvědčit, že dřevěné uhlí lze i dnes vyrobit stejně jako v dávné minulosti. Zároveň huť nabídne komentované prohlídky.

Na okruhu kolem Příbrami na sebe po dobu výluky navazují dvě autobusové linky

15. 4. 2024 | Dvě linky Pražské integrované dopravy na Příbramsku, 504 a 512, od dneška změnily trasu. Ale jen dočasně, po dobu prací na silnici mezi Lhotou a Obecnicí.

Na silnice na Příbramsku vyrazili sedmnáctiletí řidiči. Bez mentora jezdit nesmí

15. 4. 2024 | /VIDEO/ Do autoškoly s cílem udělat si papíry na auto už v patnácti a půl? Od začátku letošního roku to zákon dovoluje, za volant ve skutečném provozu může však teenager až v sedmnácti letech. A ve voze pak po celý následující rok nesmí být sám.

Fotokvíz: Poznáte obec na Příbramsku?

14. 4. 2024 | Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Příbram podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Ekologické centrum Orlov v Příbrami získá finanční injekci od kraje

13. 4. 2024 | Středočeské projekty zaměřené na enviromentální výchovu si rozdělí finanční podporu v celkové výši devět milionů korun. Krajští radní schválili jedenačtyřicet žádostí. Finanční podpory se dočká i Ekologické centrum Orlov z Příbrami.

Z léta do zimy. Na Příbramsku může aprílové počasí přinést i mrazíky

12. 4. 2024 | Letošní jaro je plné překvapení. Po letních teplotách má následovat ochlazení. A spolu s ním i deště. Zatímco tento víkend se denní teploty na Příbramsku mají blížit ke dvacítce, před následujícím víkendem už bude po ránu na nule nebo dokonce i pod ní.

Zápisy do prvních tříd základních škol jsou v Dobříši v plném proudu

12. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Desítky rodičů s dětmi navštívily ve čtvrtek odpoledne 2. základní školu v Dobříši. Mířily k zápisu. Cestu jim ukazovaly barevné balonky. 

V Dobříši otevřeli zbrojnici pro dobrovolné hasiče a novou stanici záchranářů

11. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Slavností otevření nové zbrojnice pro dobrovolné hasiče a nové výjezdové stanice pro záchrannou službu se uskutečnilo ve středu 10. dubna v Dobříši. Obě stanoviště se nachází v průmyslové zóně na okraji města a poskytnou optimální zázemí pro ty, kteří zasahují v případě požárů, nehod a dalších mimořádných událostí.

Kdo vyleze nejrychleji? Hasiči budou opět zdolávat vysokou Příbramskou věž

10. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ V tělocvičně centrální hasičské stanici Příbram uskuteční  se v sobotu 13. dubna uskuteční 7. ročník netradiční halové soutěže ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. 

Počet obyvatel Příbramska a Sedlčanska má podle průzkumu klesat

10. 4. 2024 | Příbramsko a Sedlčansko patří mezi lokality ve středních Čechách, u nichž se navzdory stálému růstu počtu obyvatel kraje předpokládá naopak jeho snížení. Proměna některých středočeských oblastí v předměstí Prahy je totiž příliš nezasáhne.

Uspíšit vyřizování dávek pro Pražany pomůže dvacet úřednic v Příbrami

9. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Rychlejšího vyřizování žádostí o vyplacení přídavku na dítě, příspěvku na bydlení i rodičovského příspěvku by se měli brzy dočkat žadatelé z Prahy 9 – a následně i z pražské Čtyřky a Desítky. Od pondělí 8. dubna začalo Praze pomáhat 20 nových pracovnic v Příbrami. Do budoucna, možná ještě letos, by zde pro Prahu mohlo pracovat až 40 lidí.

Policisté dohlíželi v rámci akce Zebra se za tebe nerozhlédne na přechody u škol

8. 4. 2024 | Minulý týden probíhala po celé republice preventivní akce v dopravě s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Policisté měli zvýšený dohled u přechodů pro chodce v blízkosti základních škol. Hlavním cílem akce bylo posílit v dětech zásady při vstupu do vozovky.

Kam zajít na oblíbený smažák na Příbramsku? Jedlíci mají několik tipů

8. 4. 2024 | Smažený sýr zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny českých podniků. Frčí především běžný eidam, restaurace na Příbramsku ale nabízejí ve stejné úpravě třeba i goudu nebo hermelín. Cena pohybuje většinou kolem dvou stovek.

Na farmářském trhu v Příbrami nechyběly medvědí česnek ani výrobky z Ekvádoru

6. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Farmářský trh se na Dvořákově nábřeží v Příbrami konal v sobotu 6. dubna. Akci jsme navštívili s redakčním objektivem.

Fotokvíz: Poznáte obec na Příbramsku?

6. 4. 2024 | Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Příbram podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Stráň plná vzácných orchidejí. U Vysokého Chlumce vznikne přírodní památka

5. 4. 2024 | Na Sedlčansku vzniká nová přírodní památka, chránící vzácný a ohrožený druh rostliny.

Kde se bude na Příbramsku uklízet? Dobrovolníci se vydají nejen do přírody

5. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na desítkách míst po celém Příbramsku se bude v sobotu 6. dubna uklízet, sbírat nepořádek a likvidovat černé skladky. Do pravidelné akce Ukliďme Česko se v regionu zapojily školy, obce, skupiny dobrovolníků i firmy. Někde se bude uklízet také v jiné dny, než je hlavní termín.

Prevence proti krádežím. Příbramští strážníci označí kola syntetickou DNA

4. 4. 2024 | Městská policie Příbram nabízí bezpečnostní značení předmětů – kol, koloběžek či invalidních vozíků pomocí syntetické DNA. Služba, která výrazně ztíží práci zlodějům, je dostupná po předchozí objednávce.

Lupu sebou! Hornické muzeum zve na výpravy za jarními rostlinami

3. 4. 2024 | Chcete se projít v přírodní památce Dobříšský park a něco se o této přírodovědecky významné lokalitě dozvědět? Letos na jaře budete mít hned dvě příležitosti.



Zpravodajství PříbramDnes.cz

Na příbramské základní škole vyhrožoval mladistvý chlapec sebepoškozením

V pondělí, 15. dubna 2024, v odpoledních hodinách, zadrželi příbramští policisté na IV. ZŠ Jiráskovy sady mladistvého chlapce, který vyhrožoval sebepoškozením a byl tak nebezpečný i pro své okolí. Ještě téhož dne byl umístěn do specializovaného ...

Přes sto králíků bude v sobotu 13. 4. závodit v Příbrami

Již 13. dubna zažije příbramská sportovní hala 12. Mistrovství České republiky v králičím hopu. Nejlepší králíci a jejich vodiči z celé republiky se z ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

Muž, který měl rozmístit návnady a otrávit tak několik chráněných zvířat čelí obvinění ze tří trestných činů

PŘÍBRAM - Od konce února 2024 se kriminalisté z Příbramska zabývali oznámeným případem nálezu několika uhynulých volně žijících živočichů na Příbramsk ...

Czech Bison Counter 2024: Rukojmí s nastraženou výbušninou či teroristický útok v Plzni

Jince - Poprvé s bezpilotními prostředky a poprvé všichni dohromady - specialisté 15. ženijního pluku v oblasti zneškodňování nástražných výbušných pr ...



Čtvrtek 18.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes