PříbramDnes.cz
PříbramDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Dny otevřených dveří - Dům jógy Příbram

16.04.2018
PŘÍBRAM - Tento týden v pátek 20. 4. (od 14 do 18 hodin) a v sobotu 21.4. (od 8 do 12 h) proběhne slavnostní otevření a den otevřených dveří Domu jógy Příbram.
Pozvánka | Foto: dumjogypribram.cz
Proč Dům jógy Příbram?
Sami již dlouhou dobu jógu cvičíme, a byť je Příbram okresní město, nebyl tady žádný důstojný prostor, kde by bylo možno praktikovat jógu v průběhu celého dne, prostor, kam si člověk může přijít zklidnit a urovnat myšlenky, načerpat novou energii či jen posedět s přáteli po příjemném protažení. Proto jsme vybudovali místo, kde bychom chtěli lidem nejen z Příbrami toto všechno nabídnout. A protože v tomto jógovém studiu bude na výběr řada lekcí a typů jógy, nazvali jsme jej Dům jógy Příbram.

Proč zrovna jóga? Je to proto, že je to nyní moderní záležitost?
Určitě jsme daný prostor nebudovali proto, že jóga je nyní trendová věc. Máme jógu rádi a samozřejmě platí, že cvičením jógy přebíráte velký podíl odpovědnosti za své zdraví a za to, jak se cítíte. Pravidelným cvičením budete navíc sami se sebou spokojeni, protože dokážete to, co jste si předsevzali. V průběhu času získáte pozitivní náhled na sebe samé a tím si výrazně posílíte duševní a tělesné zdraví. A co je velmi důležité, jóga nám umožňuje starat se o své zdraví samostatně a bez velkých počátečních výdajů. Každý z nás se může naučit jógu cvičit.

Musí mít člověk nějakou průpravu, než Dům jógy navštíví?
K provozování jógy nemusíme mít žádné zvláštní dovednosti. Nezáleží na tom, zda je člověk mladý nebo starý, zdravý nebo nemocný, mrštný nebo neohebný. Každý dělá to, co může a v takovém rozsahu, jaký mu jeho tělo dovolí. V Domě jógy bude působit řada lektorek s letitou praxí, stejně tak se znalostmi a zkušenostmi z fyzioterapie a bude tedy vždy na vzájemné domluvě s lektorem, jak která hodina bude vedena, aby to cvičícím vyhovovalo.

Co lze v Domu jógy očekávat?
Pro nastolení harmonie v prostorech Domu jógy a umožnění nerušeného plynutí energie - čchi - jsme nechali vše navrhnout dle tradičního čínského učení Feng Shui.
Pohodě při cvičení přispívá i příjemná podlaha z dubového dřeva v obou sálech. Dokonalé zvukové podbarvení lekcí zajišťuje zabudované profesionální ozvučení. Nejdůležitější záležitostí ale bylo zajistit při hodinách jógy čerstvý vzduch a stálou teplotu, a o to se během lekcí starají vzduchotechnické jednotky s rekuperací vzduchu, a tak by plný jógový dech měl být opravdu plný čerstvého vzduchu a energie.

První sál v bílé barvě je zařízen také pro cvičení FLY jógy. Druhý sál je laděn do kapučínové barvy a dominuje mu velká mandala na stěně. Zde je vše zařízeno také pro cvičení HOT jógy, která se cvičí při teplotě 38 - 42 stupňů Celsia. Pro cvičící jsou připraveny též meditační polštářky a deky. Nedílnou součástí jsou šatny a sprchy.

Jaké druhy jógy plánujete?
Rozvrh lekcí by měl být pestrý a to jak časově (začátek některých ranních lekcí již v 7 hodin a konec ve večerních hodinách), tak druhově. Na své by si měly přijít děti samotné, ale i se svými rodiči, těhotné ženy, naplánované jsou lekce pro muže, lekce pro dříve narozené, nebude chybět ani hormonální jóga atd.

Musí se zájemce na lekci rezervovat?
Rezervace je samozřejmě lepší. Spoléhat se na to, že bude volno na poslední chvíli, není zárukou. Na webových stránkách Domu jógy www.dumjogypribram.cz je připraven přehledný rezervační systém, který každému umožní pohodlné přihlášení z domova.

Jakou přesně má Dům jógy v Příbrami má adresu?
Studio se nachází v horní kostce budovy známé jako "Uran" (Plzeňská 76). Parkování je možné v Plzeňské ulici i na parkovišti u Dolní Obory či náměstí T.G.M. Přibližně 50 metrů od naší provozovny je autobusová zastávka, pro autobusy MHD linek 2AB, 7AB, 3BC, 8A, 10B. Pěšky je to k nám pouze cca 2 min. z náměstí T. G. Masaryka směrem od kruhového objezdu do ulice Plzeňská.

Dům jógy ale není vše, co je pro veřejnost připraveno.
Ano, není. V přízemí jsme vybudovali záležitost zvanou floating. Co to je? Představte si velkou, modrou vanu, vejčitého tvaru, která je naplněna 500 litry teplé a "husté" vody, velice podobné svým složením vodě z Mrtvého moře. Takto upravenou lázeň jsme získali postupným rozpouštěním 350 kilogramů speciálních solí a minerálů. Vana je umístěna ve velice příjemném prostředí, kde najdete absolutní soukromí a dokonalý klid. Relaxace, uvolnění a odpoutání se od běžných starostí je ve floatingu dokonalá. Floating pomáhá lidem s respiračními potížemi, kožním onemocněním a také těm, kteří mají trápení s pohybovým aparátem, jako jsou například klouby, záda, či ztuhlé svalstvo, které se zde dokáže dokonale uvolnit. Více informací lze najít na www.floatingpribram.cz.

A když se bavíme o novinkách v "Uranu", tak nemůžeme vynechat kompletně zrekonstruovaný Cyklosport (Author Bike Centrum Sedláček).

Kdy se můžeme tedy těšit?
V pátek 20. 4. 2018 od 14 do 18 hodin a stejně tak v sobotu 21. 4. 2018 od 8 do 12 hodin proběhne Den otevřených dveří. Datum samotného otevření pak sledujte na webových stránkách či facebooku.


Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde si kartu mohou vyřídit či zakoupit dlouhodobé kupóny, a nemusí tak cestovat do hlavního ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Vojenské lesy a statky ČR zvou do Brd na druhý ročník soutěže tažných koní v reálném lesním terénu

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) po mimořádném úspěchu loňské premiéry zvou veřejnost na druhý ročník hobby soutěže tažných koní v těžko dostupném lesn ...

Macková (SZÚ): Černý kašel u nás i v Evropě monitorujeme a máme účinné prostředky ochrany

Dnes proběhla na Ministerstvu zdravotnictví snídaně s novináři, kde zástupci Ministerstva zdravotnictví, Státního zdravotního ústavu a odborných spole ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...





Pátek 29.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes